Raportari eronate cu 1.000%

Postat la 28 februarie 2008 14 afişări

Talc Dolomita SA Hunedoara a raportat ieri, 27 februarie, un profit net pentru 2007 de zece ori mai mare decat cel real. Greseala a fost corectata astazi, joi, la scurt timp dupa deschiderea sedintei, insa cotatia actiunii crescuse deja cu 15%. Investitorii neatenti care au cumparat titlul dupa ce au vazut valoarea profitului au platit cu mult mai mult decat trebuia.

Compania Talc Dolomita din Hunedoara (simbol TALD), care are ca obiect de activitate extractia pietri pentru constructii, a crescut astazi cu aproximativ 15% imediat dupa deschiderea tranzactionarii pe piata secundara RASDAQ, categoria a III-a. Motivul a fost anuntarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2007, unde profitul net se ridica, conform comunicatului, la 5,7 milioane euro, iar cifra de afaceri la 48 de milioane de euro.

Greseala era reflectata doar de cifrele care anuntau valoarea indicatorilor fundamentali ai companiei, sume al care a fost adaugat un zero, probabil din neatentie. Cifrele care indicau variatia valorilor nu au fost eronate, iar eroarea putea fi identificata usor comparand valorile cu cele oficiale pentru 2006.

Profitul net real al companiei a fost de 570.000 de euro, iar cifra de afaceri de 4,8 milioane euro. Cresterea fata de 2006 este de 36% pentru cifra de afaceri si de 97% pentru profitul net. Dar daca un investitor a achizitionat actiunile in urma rezultatelor eronate publicate ieri, asteptandu-se la un profit de milioane de euro, a fost dezamagit teribil la aflarea rezultatelor corecte.

Suma totala a tranzactiilor efectuate cu acest tillu este de circa 23.000 de euro in sedinta de astazi, suma infima fata de suma totala a tranzactiilor de la bursa. Compania hunedoreana este controlata in proportie de 76,7% de catre Tender SA si este prezenta pe piata RASDAQ din 1997.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare,
Talc Dolomita
/actualitate/afaceri/raportari-eronate-cu-1-000-2420535
2420535
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.