Profitul Roche a crescut cu 25%

Postat la 30 ianuarie 2008 1 afişăre

Producatorul elvetian de medicamente Roche Holding a inregistrat in 2007 un profit net de 11,4 miliarde de franci elvetieni (10,44 miliarde dolari), in crestere cu 25% fata de anul precedent. Vanzarile s-au ridicat la 46 miliarde de franci, cu 10% mai mult decat in 2006.

In Romania, Roche este a doua companie din topul producatorilor de medicamente, cu o cota de 6,8% din piata, potrivit raportarilor companiei de cercetare Cegedim aferente perioadei octombrie 2006 - septembrie 2007.

Pe piata romaneasca, Roche astepta pentru anul trecut o crestere de 15% a vanzarilor, comparativ cu cele 110 milioane de euro realizate in 2006.

La nivel international, cea mai importanta divizie a Roche, cea de produse farmaceutice a inregistrat o crestere cu 11% a vanzarilor, semnificativ peste cresterea estimata de 6% a pietei mondiale de medicamente.

Aceste vanzari record se datoreaza in special cererilor deosebite inregistrate de Roche Pharmaceuticals pentru produse cheie din portofoliul de oncologie, transplant, anemie si virologie, se arata intr-un comunicat transmis de producatorul elvetian. Peste 50% din valoarea vanzarilor inregistrate de divizia de farmaceutice se datoreaza produselor destinate tratamentului cancerului.

Divizia de diagnosticare a grupului a inregistrat venituri mai mari cu 7% decat in 2006.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Roche,
farmaceutice,
medicamente,
cegedim
/actualitate/afaceri/profitul-roche-a-crescut-cu-25-2356427
2356427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.