Profit net de 102 milioane euro pentru Banca Transilvania

Postat la 30 ianuarie 2008 1 afişăre

Banca Transilvania a inregistrat anul trecut o crestere de 71% a cifrei de afaceri si o triplare a profitului net neconsolidat. Profitul net s-a ridicat la 102 milioane euro, de 2,8 ori mai mare fata de anul precedent.

"Profitul operational a fost cu 43.9% peste nivelul bugetat de noi, iar vanzarea companiei BT Asigurari a contribuit semnificativ la obtinerea unor rezultate excelente", a declarat Horia Ciorcila, presedintele bancii, care a adaugat ca 2007 a fost cel mai bun an din istoria de 14 ani a companiei. Vanzarea diviziei de asigurari a participat cu 47 milioane euro la profitul institutiei financiare.

Rezultatele oficiale anuntate astazi, miercuri, de Banca Transilvania, s-au incscris in asteptarile pietei, dovada fiind si cresterea cu 4,2% a actiunilor bancii in cursul sedintei de astazi. Veniturile din comisioane s-au ridicat la 81,5 milioane euro in 2007, in timp ce cheltuielile din comisioane au fost de circa 8,5 milioane euro.

Activele bancii au ajuns pana la valoarea de 3,8 miliarde euro (13,8 miliarde lei), in crestere cu 71% fata de anul precedent. Capitalurile proprii s-au ridicat la 400 milioane euro, in crestere de la 260 milioane euro in 2006.

"In 2007 am reusit sa realizam un obiectiv important, acela de a avea un milion de clienti activi", spune Robert Rekkers, director general al bancii. Valoarea neta a creditelor acordate de Banca Transilvania se ridica la aproximativ 2,32 miliarde euro, in timp ce depozitele atrase de la clienti se situeaza la 2,86 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
piete financiare,
Banca Transilvania
/actualitate/afaceri/profit-net-de-102-milioane-euro-pentru-banca-transilvania-2356685
2356685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.