Profit de 80% pentru un proiect rezidential

Postat la 31 ianuarie 2008 1 afişăre

Indiferent de tipul de constructie, pe verticala sau pe orizontala, investitorii doresc sa isi maximizeze profiturile si, in acest sens, cauta ofertele de terenuri cele mai tentante

Potrivit reprezentantilor companiei imobiliare EuroMetropola, cei mai multi dezvoltatori manifesta interes pentru tranzactiile cu terenuri ce deseori depasesc 10.000 mp – 15.000 metri patrati, datorita profitului mai mare pe care il pot obtine.

“In 70% dintre tranzactiile cu astfel de terenuri, realizate la nivelul Capitalei, viitoarea destinatie va fi de tip rezidential, iar 30% sunt cu destinatie office. Profitul pentru o astfel de investitie este de 50%, dar sunt si cazuri cand aceasta ajunge la 70% - 80%”, sustin reprezentantii companiei.

O astfel de tranzactie cu un teren de 11.000 metri patrati a fost incheiata recent prin intermediul companiei. “Un teren cu suprafata de 11.000 metri patrati, din zona Vatra Noua – Drumul Regimentului, zona Baneasa, s-a tranzactionat la pretul de 10 milioane de euro, iar rata de profitabilitate calculata de actualul proprietar, tinand cont de costurile de constructie si de pretul de vanzare al metrului patrat construit din zona respectiva, atinge un procent de 80%”, sustine Olga Chitan, reprezentanta EuroMetropola.

Dupa ce s-a stabilit procedura legala de finalizare a tranzactiei, proprietarul terenului a decis ca suprafata va avea o destinatie rezidentiala. Ansamblul va cuprinde cinci blocuri, lucrarile urmand sa inceapa in luna martie a acestui an. Termenul preconizat de investitor pentru finalizare este anul 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
realestate,
imobiliare,
terenuri,
profit
/actualitate/afaceri/profit-de-80-pentru-un-proiect-rezidential-2358008
2358008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.