Primul caz de gripa porcina din Romania

Postat la 27 mai 2009 10 afişări

Primul caz din Romania de gripa cu noul virus a fost identificat la o femeie din Bucuresti.

Femeia, de 30 de ani, din Bucuresti, revenita recent din SUA, a fost internata marti la Institutul "Matei Bals" din Capitala, unde i-au fost recoltate probe, a declarat Ion Bazac, Ministrul Sanatatii, pentru Mediafax. Miercuri, a fost confirmata infectia cu virusul nou gripal. Totodata, membrii familiei sunt izolati la Institutul "Matei Bals", fiindu-le recoltate si lor probe.

Starea de sanatate a femeii este buna si se afla sub tratament medicamentos, ministrul apreciind ca acesta "va rezolva problema". "Noi consideram acest caz suspect, am trimis analizele spre confirmare finala la Londra, desi el a fost confirmat în Romania cu testele uzuale", a declarat ministrul Bazac care a precizat ca, de miercuri, Romania figureaza, oficial, pe lista tarilor în care virusul A H1N1 este confirmat.

Cititi mai mult despre primul caz de gripa porcina din Romania pe www.mediafax.ro.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/primul-caz-de-gripa-porcina-din-romania-4457173
4457173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.