Primele magazine C&A si Decathlon, in Militari

Postat la 05 martie 2009 473 afişări

Proiectul comercial Militari Shopping Center, care include un magazin de bricolaj Praktiker si un hipermarket Auchan, va fi extins de luna viitoare cu o galerie comerciala cu peste 60 de magazine, printre care Media Galaxy, Domo, C&A, Decathlon, Hervis, New Yorker sau Deichmann.

Proiectul comercial Militari Shopping Center, care include un magazin de bricolaj Praktiker si un hipermarket Auchan, va fi extins de luna viitoare cu o galerie comerciala cu peste 60 de magazine, printre care Media Galaxy, Domo, C&A, Decathlon, Hervis, New Yorker sau Deichmann.

Pentru retaileri precum C&A, Decathlon si Imaginarium, magazinele din Militari Shopping Center, un proiect detinut de grupul Atrium European Real Estate, reprezinta intrarea oficiala pe piata romaneasca, in timp ce pentru New Yorker va fi primul magazin deschis in Bucuresti.

Atrium European Real Estate a achizitionat in anul 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de catre compania belgiana Liebrecht&Wood. Centrul comercial avea o suprafata inchiriabila de 10.800 de metri patrati, iar pentru extindere compania a anuntat ca a alocat 67 de milioane de euro.

Militari Shopping Center va ajunge la o suprafata inchiriabila de circa 51.400 metri patrati si va deservi o zona rezidentiala de peste 500.000 de locuitori, potrivit oficialilor.

Aflati mai multe despre planurile retailerilor internationali de fashion de pe piata romaneasca din Galeria Foto a acestui articol.

Cititi aici mai multe despre retailerii de imbracaminte si criza economica internationala.

INDITEX(click pentru galerie foto)

Grupul spaniol Inditex, care detine brandul Zara la nivel local, a mizat pe o extindere agresiva in Romania, aducand din 2007 toate cele sapte branduri, dupa ce timp de patru ani a fost reprezentat printr-un magazin Zara si unul Pull and Bear, deschise in franciza in mall-ul Plaza Romania din Bucuresti, prin intermediul companiei Azali Trading.  Grupul Inditex detine marcile Zara, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home si Massimo Dutti, primul centru comercial in care spaniolii au adus toate brandurile lor fiind Baneasa Shopping City. Inditex are 24 de magazine la nivel local dintre care cinci unitati sunt deschise sub brandul Zara, iar pana la sfarsitul anului va mai lansa alte 13 unitati, unul fiind stradal.

Aflati aici mai multe despre planurile Zara si piata de fashion

NEW YORKER (click pentru galerie foto)

Unul dintre cei mai mari retaileri germani de imbracaminte, New Yorker detine in prezent cinci magazine in Romania la Sibiu, Cluj, Targu-Mures, Bacau si Oradea, lista urmand sa fie completata pana la sfarsitul anului cu inca patru, dintre care unul in Bucuresti. Mihai Sindrilaru, directorul New Yorker Romania, crede ca retailerii deja prezenti vor continua sa investeasca si identifica doua posibile schimbari in piata: “Expansiunea retailerilor va fi mai atent planificata in aceasta perioada, iar un alt efect al crizei ar putea fi scaderea valorii pe bon”. Cu toate acestea, Sindrilaru estimeaza o crestere de cel putin 10% a vanzarilor New Yorker in Romania.  Lansat in 1971 in Germania, lantul New Yorker a ajuns la circa 600 de unitati in peste 23 de tari.

Aflati aici mai multe despre planurile New Yorker si piata de fashion

DEICHMANN (click pentru galerie foto)

Cel mai mare retailer de incaltaminte din Europa, Deichmann, a intrat pe piata locala in anul 2007, fiind prezent cu noua unitati. “Raportul nostru calitate-pret ne ajuta sa trecem cu bine de aceasta perioada de criza economica. Ne permitem o crestere organica din surse proprii, iar investitiile sunt ca un un paravan de protectie”, a declarat Heinrich Deichmann, CEO al companiei, pentru BUSINESS Magazin. Compania ar putea deschide alte 12 magazine pana la finalul acestui an.

Aflati aici mai multe despre planurile Deichmann si piata de fashion

TAKKO (click pentru galerie foto)

Anul 2009 va aduce o extindere agresiva a retailerului german de imbracaminte Takko. Nemtii detin circa 20 magazine in Romania, iar planul de dezvoltare pentru 2009 prevede deschiderea a aproximativ 15-20 magazine, in centre comerciale sau mall-uri, valoarea investitiilor bugetate fiind de circa sapte milioane de euro. Suprafata minima a magazinelor Takko este de 450 de metri patrati, iar investitia medie este de 100.000-125.000 de euro. Grupul german opereaza in peste 1.200 de magazine in Europa.

Aflati aici mai multe despre planurile Takko

C&A (click pentru galerie foto)

Primele magazine C&A din Romania vor fi deschise la Bucuresti (Militari Shopping Center si Sun Plaza), Buzau, Galati si Oradea si se vor intinde pe suprafete intre 1.500-2.000 de metri patrati. Valoarea investitiilor bugetate este de circa cinci milione de euro. “In primul an vrem sa deschidem cinci magazine, dar din 2010 planul este sa investim in cate opt noi magazine anual”, precizeaza pentru BUSINESS Magazin Herbert Asamer, purtator de cuvant al C&A. Strategia de extindere a companiei vizeaza in special spatiile stradale, “dar pentru ca ele nu exista si in Romania, vom intra in centre comerciale”.

Aflati aici mai multe despre planurile C&A

LPP (click pentru galerie foto)

Grupul polonez LPP a deschis in aprilie anul trecut primul magazin propriu din tara. LPP controleaza acum cinci magazine Reserved - cel mai mare lant din portofoliu - si trei Cropptown, iar in acest an ar trebui sa se adauge lantului inca sase, care vor fi deschise in Bucuresti, Oradea si Arad. Pe langa cele doua branduri deja prezente pe piata locala, LPP va aduce in centrul comercial AFI Cotroceni Park, doua noi branduri: Esotiq si House. Extinderea anuntata va costa compania in jur de patru milioane de euro, adica exact cat au fost vanzarile anul trecut pe piata din Romania.

Aflati aici mai multe despre planurile LPP si piata de fashion

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/primele-magazine-c-a-si-decathlon-in-militari-4022897
4022897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.