Preturile terenurilor din estul Bucurestiul stagneaza

Postat la 15 mai 2008 7 afişări

Preturile terenurile din estul Bucurestiului au stagnat in acest an pe fondul unui numar redus de tranzactii imobiliare, potrivit consultantilor companiei imobiliare DTZ Echinox

"Cred ca putem vorbi de o crestere substantiala in ultimii trei ani, probabil intre 300 % si 700 %. De la inceputul anului inregistram insa o stagnare a preturilor corelata cu un numar foarte mic de tranzactii pe piata. Aceasta demotivare a dezvoltatotilor poate fi explicata prin cresterea costului de constructie si reticenta bancilor de a acorda credit atat dezvoltatorilor cat si cumparatorului final", precizeaza directorul departamentului de terenuri din cadrul DTZ Echinox, Daniel Mitarcu.

Potrivit acestuia, dezvoltatorii evita investitiile mari in terenuri, lansarea de noi proiecte fiind afectata de existenta celor deja lansate. "Se pot achizitiona terenuri de toate imensiunile, de la 25 de hectare (25.000 mp) pana la 300 de metri patrati. Exista intr-adevar un numar destul de mare de terenuri industriale a caror reconversie in zona comerciala devine din ce in ce mai dificila", considera directorul companiei imobiliare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/preturile-terenurilor-din-estul-bucurestiul-stagneaza-2636450
2636450
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.