Preturi in prag de inghet

Postat la 24 iunie 2008 10 afişări

Pentru a proteja cumparatorii impotriva unor majorari nejustificate ale preturilor dupa adoptarea euro, Slovacia ar putea sa inghete preturile la 20 de produse alimentare de baza

Printre acestea, se numara painea, carnea, laptele, untul, ouale, faina, merele, cartofii si zaharul. Katarina Belicka, purtatorul de cuvant al Ministerului slovac al Agriculturii, citata de agentia de presa Reuters, spune ca inghetarea este doar o optiune, la care nu se va recurge daca retailerii nu vor cauta sa speculeze trecerea la euro prin majorarea preturilor la alimente.

Ministrul slovac al agriculturii a anuntat ca va efectua impreuna cu ministrul de finante si cu cel al economiei o analiza asupra conditiilor de piata si a masurilor propuse. Una dintre masuri este stabilirea unui procent maxim cu care fiecare categorie de produs alimentar ar putea sa se scumpeasca. Belicka a precizat ca intentia autoritatilor este de a oferi guvernului instrumente prin care sa lupte impotriva speculei. Cresterea preturilor la produsele alimentare a dus inflatia din luna mai la cel mai inalt nivel inregistrat in Slovacia in ultimele 20 de luni.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
Slovacia,
preturi,
alimente,
inghetare
/actualitate/afaceri/preturi-in-prag-de-inghet-2736323
2736323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.