Premieră în transportul aerian: Delta Airlines va cumpăra o rafinărie, pentru a reduce costurile

Postat la 01 mai 2012 41 afişări

Compania americană Delta Airlines va cumpăra de la grupul ConocoPhillips o rafinărie de produse petroliere din SUA pentru 150 milioane de dolari, devenind primul operator de transporturi aeriene care va produce propriul carburant, în încercarea de a reduce costurile, transmite Reuters.

Tranzacţia reprezintă cea mai îndrăzneaţă mişcare din industria transporturilor aeriene pentru scăderea cheltuielilor cu carburanţii, care au crescut exploziv în ultimii patru ani. Dacă îşi va atinge scopurile, achiziţia ar putea servi drept model pentru alte companii afectate de aprecierea abruptă a preţurilor petrolului. Delta a arătat că preluarea rafinăriei va reduce costurile cu carburanţii pentru aeronave cu 300 milioane de dolari pe an, de la 12 miliarde de dolari în 2011.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
premiera,
rafinarie,
delta,
reducere,
costuri
/actualitate/afaceri/premiera-in-transportul-aerian-delta-airlines-va-cumpara-o-rafinarie-pentru-a-reduce-costurile-9583960
9583960
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.