Poluarea din sectorul energetic, la cel mai ridicat nivel din istorie, in 2010

Postat la 30 mai 2011 32 afişări

Emisiile de dioxid de carbon din sectorul energetic au atins anul trecut un nivel record, de 30,6 miliarde de tone, situatie care constituie "un recul puternic" in lupta cu incalzirea globala, a anuntat, luni, Agentia Internationala pentru Energie (AIE).

"Emisiile de dioxid de carbon din sectorul energetic au fost anul trecut cele mai ridicate din istorie, potrivit ultimelor estimari ale AIE. Dupa o scadere in 2009, cauzata de criza financiara mondiala, emisiile au urcat la nivelul record de 30,6 miliarde de tone, cu 5% mai mult fata de 29,3 miliarde de tone in 2008, an in care a fost inregistrat precedentul record", a anuntat agentia. Aceasta evolutie reprezinta un important pas inapoi pentru planurile de a limita cresterea temperaturii globale la 2° Celsius, a afirmat economisutl sef al AIE, Fatih Birol. Plafonarea incalzirii globale la 2° Celsius a fost stabilita de liderii politici ai marilor economii la o reuniuni organizata anul trecut la Cancun, Mexic.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
poluare,
nivel,
istorie
/actualitate/afaceri/poluarea-din-sectorul-energetic-la-cel-mai-ridicat-nivel-din-istorie-in-2010-8296906
8296906
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.