Petrom propune acţionarilor dividende de 1,75 miliarde de lei, aproape jumătate din profitul record din 2011

Postat la 24 martie 2012 10 afişări

Valoarea dividendelor este 75% mai mare decât cea de anul trecut, când compania a distribuit acţionarilor dividende în sumă de peste 1 miliard de lei. Dividendul brut propus pentru acest an este de 0,031 lei/acţiune, iar raportat la cel mai recent preţ de la bursă, de 0,38 lei/titlu, randamentul este de peste 8%.

Propunerea de dividend va fi discutată de acţionari în AGA, programată pentru 27 aprilie, potrivit unui convocator transmis, vineri, de Petrom Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Dividendele ar putea fi distribuite începând cu data de 18 iulie. Directoratul propune acţionarilor să nu stanilească un fond de premiere a angajaţilor din profitul înregistrat anul trecut de companie. OMV Petrom a înregistrat un profit record în creştere cu 72%, la 3,75 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, şi vânzări record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro), potrivit standardelor IFRS.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
petrom,
actionari,
dividende
/actualitate/afaceri/petrom-propune-actionarilor-dividende-de-1-75-miliarde-de-lei-aproape-jumatate-din-profitul-record-din-2011-9431743
9431743
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.