Orange, veniturile mai mici cu 15,4% in primul semestru

Postat la 30 iulie 2009 10 afişări

Orange Romania a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, venituri de 531 milioane de euro, in scadere cu 15,4% de la 628 milioane de euro in perioada similara din 2008, din cauza deteriorarii conditiilor economice, potrivit unui comunicat al grupului France Telecom, din care face parte compania.

In trimestrul al doilea, incasarile Orange Romania au scazut cu 16,7%, la 267 milioane euro, de la 321 milioane euro in perioada aprilie-iunie din 2008, de asemenea in contextul crizei economice si recesiunii.

Directorul general al companiei, Thierry Millet, a subliniat, in comunicat, ca incasarile Orange Romania au urcat in trimestrul al doilea comparativ cu primele trei luni ale anului, in pofida conditiilor economice nefavorabile.

"Suntem decisi sa mentinem aceasta tendinta si sa atragem noi clienti si in urmatoarele trimestre", a aratat Millet.

Orange Romania a raportat, pentru primul trimestru al acestui an, venituri de 264 milioane euro.

Venitul mediu anual pe utilizator s-a plasat, in trimestrul al doilea, la 108 euro, fata de 114 euro in primul trimestru al acestui an, respectiv 124 euro in perioada aprilie-iunie a lui 2008.

Numarul de clienti ai Orange Romania a crescut, pana la 30 iunie, cu 2,6% comparativ cu jumatatea a anului trecut, la 10,354 milioane de utilizatori. Fata de finele primului trimestru al acestui an, baza de clienti a companiei a avansat cu 236.000 de utilizatori, se arata intr-un comunicat al Orange Romania.

Dintre cei 10,354 milioane de clienti, peste 2,2 milioane utilizeaza si serviciile mobile de date in banda larga, aproape dublu fata de jumataeta anului trecut, se mai arata in comunicat. In prezent, acoperirea HSDPA 3,2 a Orange Romania cuprinde 700 de localitati, in timp ce serviciile HSDPA 7,2 sunt oferite in 35 de localitati.

Grupul France Telecom, din care face parte Orange, proprietarul Orange Romania, avea, la 30 iunie, 186 milioane de clienti in intreaga lume, in urcare cu 6,6% fata de jumatatea anului trecut.

In grupul de piete "Rest of World", din care face parte si Romania, Orange a inregistrat incasari de 4,1 milioane euro in primul semestru, nivel similar cu cel inregistrat in prima jumatate a anului trecut. In Europa, veniturile companiei au coborat cu 3,9%, in principal din cauza deteriorarii conditiilor economice din Romania, se mai arata in raportul grupului.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orange,
incasari,
venituri,
pierderi,
telecom,
hsdpa
/actualitate/afaceri/orange-veniturile-mai-mici-cu-15-4-in-primul-semestru-4708696
4708696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.