O zi buna

Postat la 30 iunie 2009 9 afişări

Bursa de la Bucuresti a inregistrat o crestere cu 1,1% (BET-C) in sedinta de marti, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut in medie cu 1,24%.

Ultimele tranzactii cu cele mai lichide 10 actiuni de la BVB au fost realizate la preturi in medie cu 1,3% mai mari fata de referinta. Titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o crestere a indicelui BET-NG cu 1,3%.

Indicele extins al Bursei BET-XT, care reflecta evolutia celor mai tranzactionate 25 de actiuni, inclusiv SIF-urile a incheiat sedinta de marti in crestere cu 1,3% peste valoarea de luni.

Evolutia pietei a venit pe o lichiditate de 7,1 milioane de lei (1,7 milioane de euro). Cele mai lichide societati de investitii erau Petrom (SNP), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Biofarm (BIO) si SIF Transilvania (SIF3). Actiunile Petrom (SNP) erau cotate la 0,235 lei, pret in crestere cu 2,2% fata de referinta, BRD-Groupe Societe Generale (BRD) la 8,200 lei, pret in crestere cu 0,6% fata de referinta, la 0,424 lei, Biofarm (BIO) la 0,184 lei, pret in crestere cu 5,1% fata de referinta, iar SIF Transilvania (SIF3) erau tranzactionate la 0,423 lei, pret in crestere cu 2,2% fata de referinta.

Cele mai semnificative cresteri ale pretului de tranzactionare, le-au inregistrat actiunile Mefin (MEF) cu 14,7% peste referinta si SC Transilvania Constructii (COTR) cu 9,6% peste referinta. Cele mai mari scaderi ale pretului de tranzactionare le-au avut Petrolexportimport (PEI) cu 10,5% sub referinta si Comcm Constanta (CMCM) cu 9% sub referinta .

Evolutia pietei de la Bucuresti a fost determinata de cea a marilor burse europene, care la finalul perioadei de tranzactionare a sedintei de marti erau in crestere cu 0,1% - 0,8%. Bursele din Asia au incheiat sedinta de marti in crestere cu 0,7%-1,75%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
sif,
actiuni,
crestere,
finante,
investitii
/actualitate/afaceri/o-zi-buna-4607802
4607802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.