O banca din China, cea mai profitabila din lume

Postat la 28 aprilie 2011 20 afişări

Industrial&Commercial Bank of China (ICBC), cea mai profitabila banca din lume, a raportat o crestere de 30% a castigului in primul trimestru, la 53,8 miliarde de yuani (8,3 miliarde dolari), cu 50% mai mult ca JPMorgan, institutia de credit cu cele mai bune rezultate din SUA.

ICBC este cea mai mare banca din lume in functie de valoarea de piata. Rezultatele ICBC au fost sustinute de imbunatatirea marjelor de creditare si a veniturilor din comisioane, in contextul incetinirii cresterii pietei bancare din China, potrivit Bloomberg. Bancile chineze impun costuri mai mari la imprumuturile ipotecare si pentru companii, dupa ce banca centrala a majorat dobanda de patru ori incepand din octombrie si a redus lichiditatea din piata pentru a limita inflatia. Profitul din primul trimestru al bancii chineze este cu 49% mai mare decat cel al JPMorgan Chase, institutia financiara cu cele mai bune rezultate din Statele Unite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
icbc,
china,
profit

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/o-banca-din-china-cea-mai-profitabila-din-lume-8200983
8200983
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.