Murfatlar: cea mai mare recolta din ultimii ani

Postat la 26 august 2008 47 afişări

Murfatlar Romania preconizeaza pentru anul 2008 cea mai bogata recolta de struguri din ultimii ani

Recolta estimata pentru acest an, in valoare de peste 30 de mii de tone, va fi cu aproximativ 32% mai mare fata de recolta de anul trecut, spun reprezentantii Murfatlar.

 

Factorii care converg la cresterea din acest an sunt intrarea pe rod a replantarilor facute in urma cu trei ani, conditiile climaterice favorabile si investitiile tehnologice, prin utilizarea echipamentelor moderne de ingrijire a viei. Investitiile pentru soiurile care intra pe rod in acest an se ridica la 1,7 milioane de euro.

 

"In acest moment vita de vie se prezinta excelent, conditiile climaterice din acest an sunt favorabile, nefiind nevoie de irigatii, previzionand pe scurt o recolta deosebita [...]. Speram sa nu ne confruntam inainte de momentul recoltarii cu surprize climaterice si sa ne putem atinge obiectivele propuse", a declarat Cosmin Popescu, administrator Murfatlar Romania.

Productia de vin de anul trecut a fost de 16 milioane de litri, iar pentru anul in curs Murfatlar estimeaza o productie de aproximativ 21 milioane de litri. Compania a inregistrat in primele 7 luni ale anului 2008 o cifra de afaceri de circa 72 milioane RON (aproape 20 de milioane de euro), in crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3000 de hectare, reprezentand cea mai mare suprafata cultivabila de vita-de-vie din Romania care apartine unui singur producator.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Mufatlar,
vin,
recolta
/actualitate/afaceri/murfatlar-cea-mai-mare-recolta-din-ultimii-ani-2969921
2969921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.