Mozilla va lansa un sistem de operare destinat tabletelor si telefoanelor

Autor: Roxana Cristea Postat la 26 iulie 2011 15 afişări

Creatorii browserului web Firefox au inceput dezvoltarea unui sistem de operare pentru telefoanele mobile si pentru tablete.

Odata terminat, noul sistem va intra in competitie cu Android, avand in vedere ca este destinat acelorasi dispozitive pe care ruleaza si sistemul de operare al Google, scrie BBC News. Cu ajutorul acestui sistem, dezvoltatorii Mozilla vor sa creeze aplicatii care sa mearga fara nevoia unui browser, mai exact vor sa faca un sistem de operare centrat pe web. Oficialii Mozilla au declarat ca proiectul este inca in faza incipienta.

Daca va avea succes, proiectul va concura cu sistemul de operare al Google, Android, cu cel al Apple si cu Windows Phone 7 al Microsoft.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
mozilla,
firefox,
tablete,
telefoane
/actualitate/afaceri/mozilla-va-lansa-un-sistem-de-operare-destinat-tabletelor-si-telefoanelor-8526001
8526001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.