Motorina, aproape la fel de scumpă ca benzina. Petrom: Creşterea preţurilor este determinată de majorarea cererii

Postat la 19 octombrie 2011 36 afişări

Creşterea preţurilor la motorină este determinată de majorarea cererii pentru acest produs, iar România produce mai puţin decât consumă din acest tip de combustibil, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, directorul executiv al OMV Petrom (SNP).

"Cererea de diesel a crescut şi preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Este o tendinţă la nivel mondial (creşterea preţului motorinei - n.r.)", a afirmat Gheorghe la lansarea de către Consiliul Investitorilor Străini a Cărţii Albe 2011. Mariana Gheorghe afirma în decembrie 2009 că pe termen mediu şi lung consumul de carburanţi va scădea, în condiţiile în care la nivel global, implicit în România, se înregistrează o supracapacitate de rafinare. Conform incont.ro, preţul motorinei la staţiile Petrom a crescut cu 12 bani. De exemplu, un litru de Euro Diesel 5 costă în prezent 5,51 de lei, iar sortimentul OMV Diesel poate fi cumpărat cu 5,69 de lei/litru. OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, are două rafinării, dintre care doar una funcţională, respectiv Petrobrazi Ploieşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cerere,
energie,
afaceri,
crestere,
preturi,
combustibili
/actualitate/afaceri/motorina-aproape-la-fel-de-scumpa-ca-benzina-petrom-cresterea-preturilor-este-determinata-de-majorarea-cererii-8882280
8882280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.