Moody's a retrogradat ratingurile a 9 banci elene

Postat la 30 aprilie 2010 15 afişări

Agentia Moody's a retrogradat, vineri, ratingurile pentru soliditate financiara, depozite şi datorii acordate pentru noua banci din Grecia, masura ce reflecta reducerea soliditatii financiare si presiuni sporite din cauza perspectivelor economice dificile ale statului elen.

Ratingurile pentru depozite si datorii vor ramane sub supraveghere, in vederea unei posibile revizuiri in scadere, perioada de analiza urmand sa se incheie odata cu cea pentru evaluarea ratingului suveran al Greciei, folosit ca element de referinta, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Bancile afectate de decizia Moody's sunt National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank, Emporiki Bank of Greece, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank), Marfin Egnatia Bank, General Bank of Greece si Attica Bank.

Dintre acestea, primele sapte sunt prezente si in Romania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
banci,
Moody's,
rating,
NBG,
Alpha,
Piraeus
/actualitate/afaceri/moody-s-a-retrogradat-ratingurile-a-9-banci-elene-6078193
6078193
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.