Ministerul Comunicatiilor agreeaza fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote

Postat la 07 iunie 2011 46 afişări

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) agreeaza propunerea OTE de fuziune a Romtelecom cu operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania si vrea sa listeze pe piata de capital titlurile detinute de stat la viitoarea entitate, operatiune care ar putea avea loc peste 12 luni.

"Intre cei doi operatori exista numeroase sinergii si, in cazul in care vor fuziona, noua entitate va deveni cel mai mare operator local de telecomunicatii din perspectiva veniturilor. Va fi un operator care va furniza toata gama de servicii de telecomunicatii - telefonie fixa si mobila, Internet fix si mobil, televiziune prin cablu si prin satelit. In aceasta varianta, interesul investitorilor pentru listare va creste", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. El a adaugat ca Executivul este cel care va lua o decizie privind propunerile avansate de partea elena. Vreme a evitat sa avanseze o cifra cu privire la cota care va reveni statului roman in noua entitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecpm,
vreme,
fuziune,
romtelecom,
cosmote
/actualitate/afaceri/ministerul-comunicatiilor-agreeaza-fuziunea-dintre-romtelecom-si-cosmote-8319023
8319023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.