Microsoft: Windows 7 va acoperi 80% din piata

Postat la 30 iunie 2009 18 afişări

Sistemul de operare Windows 7, produs de Microsoft va fi lansat pe piata internationala pe 22 octombrie, iar versiunea in romana pe 31 octombrie.

Sistemul de operare Windows 7 este asteptat sa aduca un volum de vanzari in Romania de 3-4 ori mai mare decat varianta Vista, conform declaratiei lui Calin Tatomir, directorul general al Microsoft Romania, citat de Mediafax.

"In Romania, sistemul de operare care domina piata, cu o cota in jur de 50% este XP. Windows 7 se va vinde de 3-4 ori mai bine decat Vista si va acoperi 70-80% din piata. Rata de adoptie este extrem de rapida" a mai declarat Tatomir, pentru Mediafax. Microsoft Romania estimeaza o scadere de 10-15% a cifrei de afaceri pentru anul fiscal actual.

Pretul noului sistem de operare va fi apropiat de cel al Vista, introdus la inceputul anului 2007, pentru care compania va mai asigura pentru sapte ani mentenanta. Pentru varianta XP a sistemului de operare, Microsoft nu mai asigura mentenanta din luna aprilie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microsoft,
software,
windows,
vista,
internet,
telecom,
IT&C
/actualitate/afaceri/microsoft-windows-7-va-acoperi-80-din-piata-4607587
4607587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.