MedLife iese din nou la cumparaturi – tinta: Arad

Postat la 25 februarie 2011 81 afişări

Operantorul de servicii medicale MedLife anunta semnarea tranzactiei de preluare a 55% din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad, unul dintre cei mai mari operatori privati de servicii medicale din zona de Vest a Romaniei. Tranzactia se ridica la valoarea de aproximativ trei milioane de euro.

Grupul medical din Arad include un spital de mari dimensiuni al carui bloc operator reuneste 4 sali de operatie; un ambulatoriu care reuneste toate specialitatile medicale, precum si o farmacie. Unitatile noului partener local totalizeaza o suprafata de 4000 mp. Potrivit reprezentantilor MedLife, Genesys Medical Clinic a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de peste 2 milioane de euro, estimand pentru anul acesta o dublare a afacerilor si o crestere semnificativa a numarului de pacienti.

"2011 reprezinta pentru MedLife un an dinamic in care vom deschide 15 unitati noi (spitale, clinici, farmacii), si vom face achizitii la nivel local, tranzactia din Arad fiind proiectul care da startul planurilor noastre ambitioase din acest an. Alegerea acestui operator corespunde in totalitate criteriilor noastre de selectie si anume: dimensiunea business-ului, Genesys Medical Clinic fiind unul dintre cei mari jucatori in vestul tarii, si capacitatea de a oferi servicii medicale complete - de la servicii de ambulatoriu si investigatii medicale, pana la interventii chirurgicale, servicii de spitalizare si farmaceutice.", a declarat Mihail Marcu, Presedinte CA MedLife.

"O asemenea tranzactie reprezinta un pas firesc in evolutia oricarui business care doreste sa se dezvolte la alte dimensiuni. Genesys Medical Clinic a avut un start-up foarte reusit pe piata si ne-am dorit ca intr-o noua etapa de crestere sa avem sustinerea unui operator de referinta care sa aduca un plus de valoare companiei in zona de administrare si gestionare a resurselor. Ca urmare a negocierilor, am considerat ca MedLife reprezinta alegerea optima pentru business-ul nostru, prin prisma expertizei pe care o detine pe piata de servicii medicale private, dar si a planurilor foarte ambitioase anuntate pentru perioada imediat urmatoare. Avem certitudinea ca acest parteneriat va asigura o dezvoltare rapida a afacerilor noastre si ne va intari pozitia pe piata locala" a declarat Adrian Jivan, actionar, administrator Genesys Medical Clinic.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
MedLife,
clinici,
retea,
extindere
/actualitate/afaceri/medlife-iese-din-nou-la-cumparaturi-tinta-arad-8011542
8011542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.