Medlife: afaceri de 53 milioane lei la 6 luni

Postat la 28 iulie 2009 9 afişări

Operatorul de servicii medicale private Medlife a inregistrat afaceri de 53 milioane lei in primul semestru al anului, in crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit operational de 11 milioane euro.

Rezultatele se datoreaza diversificarii serviciilor oferite si investitiilor in aparatura medicala, care au condus la numarului de pacienti, dar si a incasarilor per persoana, prin accesarea de catre un singur pacient a mai multor servicii medicale. Numarul de pacienti ai Medlife a avansat in primele sase luni cu aproape un sfert fata de perioada similara a anului trecut, pana la 600.000 de pacienti, pe ambele zone de activitate, retail si corporate.

Potrivit reprezentantilor Medlife, segmentul de retail a contribuit cu 65% la valoarea totala a cifrei de afaceri a companiei din primul semestru, acesta inregistrand o crestere a incasarilor de 48% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe segmentul abonamentelor corporate, rezultatele din primele 6 luni arata un avans al incasarilor de 36% fata de anul trecut.

„In prima jumatate a anului, am analizat oportunitatile de extindere a business-ului, avand planificate in acest sens mai multe proiecte a caror dezvoltare va fi accelerata in semestrul II – Hyperclinica Medlife Obor, Centrul de Excelenta in Tratamentul Osteoporozei, largirea capacitatii de functionare a maternitatii din cadrul Life Memorial Hospital cu 500 mp – prin lansarea unor apartamente de lux”, a declarat Mihai Marcu, presedintele Consiliului de Administratie Medlife.

Pentru semestrul al doilea, oficialii companiei estimeaza o crestere de 25% a numarul de pacienti fata de primul semestru. Prognoza financiara pentru intregul an 2009 se intreapta catre o cifra de afaceri cu 40% mai mare fata de anul trecut, cand a raportat 21,2 milioane euro.

In ceea ce priveste piata serviciilor medicale private, estimarile Medlife indica o valoare de 430 milioane euro pana la sfarsitul anului 2009, reprezentand 5% din valoarea intregii piete de servicii medicale din Romania.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/medlife-afaceri-de-53-milioane-lei-la-6-luni-4702641
4702641
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.