Medisystem bugeteaza investitii de 5 mil. euro pentru 2009

Postat la 26 septembrie 2008 13 afişări

Operatorul de servicii medicale private Medisystem Romania va investi, anul viitor, cinci milioane de euro in extinderea centrului medical din Capitala, modernizarea spitalului Euroclinic si deschiderea a cinci noi policlinici in Bucuresti si in alte orese din restul tarii.

In paralel cu strategia de extindere la nivel national, Medisystem negociaza, in prezent, vanzarea pachetului majoritar catre un investitori din Europa de Vest, potrivit declaratiilor directorului general al spitalului Euroclinic, Catalin Popa.

Acesta apreciaza ca pana la sfarsitul anului se vor incheia negocierile de vanzare a pachetului majoritar de actiuni. De asemenea, dezvoltarea companiei va viza, pe langa cresterea organica, si posibila achizitionare a unor jucatori locali de dimensiuni mai mici, selectarea acestora fiind destul de dificila in conditiile in care, in opinia lui Popa, operatorii romani ofera servicii de o calitate scazuta.

In primul semestru al anului acesta, compania a inregistrat o cifra de afaceri de trei milioane de euro, ceea ce inseamna o crestere de 60% fata de perioada similara a anului trecut. Pentru intregul an, compania vizeaza majorarea afacerilor cu 44% comparativ cu 2007, pana la valoarea de 6,5 milioane de euro.

Principalii jucatori de pe piata serviciilor medicale private, evaluata la circa 400 de milioane de euro, sunt MedLife, cu o cifra de afaceri estimata anul acesta la 22 de milioane de euro, Medicover (15 milioane de euro), Romar (12,5 milioane de euro), Medcenter (12 milioane de euro) si Gral Medical (9 milioane de euro).

Marea majoritate a furnizorilor de top de servicii medicale private au ca actionari, cu participatii diferite, fonduri de investitii, asa cum e cazul Romar (Reconstruction Capital II), al Centrului Medical Unirea - CMU (3i, unul dintre cele mai mari grupuri de investitii din lume) sau al Hiperdia (Bedminster Capital Management). Medisystem Romania, controlata de grupul olandez Eureko, detine 99,9% din capitalul social al retelei de clinici Medisystem Hospital, precum si o divizie de asigurari de sanatate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii medicale
/actualitate/afaceri/medisystem-bugeteaza-investitii-de-5-mil-euro-pentru-2009-3233416
3233416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.