Medic4all, parteneriat cu Orange pentru servicii de telemedicina

Postat la 28 octombrie 2008 35 afişări

Furnizorul de servicii de medicina mobila Medic4all, cu sediul in Elvetia, lanseaza, in parteneriat cu operatorul de telefonie mobila Orange, un pachet de servicii de asistenta medicala la distanta, prin telefon, videoconferinta sau din fata calculatorului.

Compania elvetiana isi va oferi serviciile de telemedicina (servicii medicale la distanta – n. red.) prin operarea unui call-center si a unui centru medical operativ, in cadrul caruia vor lucra 100 de medici, ambele fiind operationale incepand cu acest an. Serviciul va fi disponibil incepand cu 30 octombrie, acesta putand fi activat prin semnarea unui contract cu Medic4all si prin transmiterea unui mesaj scris la numarul scurt 642. In functie de perioada contractuala, tarifele lunare pentru abonamentul Medic4you sunt de 15 euro, 18 si 20 de euro, care se adauga taxei de activare de 5 euro.

“Practic, medicina mobila sau e-health inseamna ca poti avea doctorul cu tine, un doctor ce poate vorbi orice limba si este disponibil 365 de zile pe an, oriunde in lume. Medic4all este o companie care ofera servicii de e-health in 28 de tari si care intra acum pe piata din Romania cu o investitie de 6 milioane de euro”, a declarat Shai Misan, CEO-ul Medic4all.

Odata cu acest serviciu, Orange si Medic4all pun la dispozitia clientilor si un dispozitiv de monitorizare a sanatatii, Wrist Clinic. Practic, dispozibil consta intr-o bratara de mana care realizeaza o multitudine de teste utile de control al sanatatii si de prevenire a afectiunilor. Astfel, clientii pot avea in permanenta informatii referitoare la tensiunea arteriala, puls, EKG, temperatura, ritmul respirator, saturaţia oxigenului in sange si alti parametri medicali. Rezultatele masuratorilor se trimit automat prin bluetooth catre telefonul mobil si apoi catre fisa medicala online, prin reteaua de date Orange.

Serviciul Medic4you poate fi utilizat de catre clientii Orange oriunde, in tara si in strainatate. Prin fisierul Internet Multiligual, medicii pot consulta fisa medicala a pacientului disponibila in 18 limbi, ii pot prescrie retete si oferi un diagnostic sau il pot directiona catre un consult de specialitate in orice tara.

Cititi mai multe detalii despre investitia si despre planurile Medic4all in Romania, precum si o analiza asupra serviciilor medicale private.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/medic4all-parteneriat-cu-orange-pentru-servicii-de-telemedicina-3387670
3387670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.