McDonald’s investeste in piata chineza pentru a-si mari ritmul de crestere

Postat la 29 ianuarie 2010 20 afişări

McDonald’s, cel mai mare lant de restaurante din lume, va investi in 2010 cu 25% mai mult in piata chineza, in deschiderea a peste 150 de unitati si oferirea de servicii wireless gratuite pentru clienti, anunta Bloomberg.

McDonald's va deschide in acest an intre 150 si 175 de unitati si va crea in jur de 10.000 de locuri de munca in China. Reteaua va ajunge astfel la peste 1.100 de restaurante, dupa ce in 2009 a inaugurat alte 140 de unitati. In China, McDonald's a fost lantul de restaurante cu cea mai rapida expansiune anul trecut.

"Se resimte inca o presiune asupra consumului, chiar daca produsul intern brut a inregistrat un rezultat bun", a declarat Kenneth Chan, directorul operatiunilor din China.

Compania americana de fast-food are in plan schimbarea imaginii pentru 80% din unitatile din China in urmatorii trei ani. Pentru a face fata competitiei, managementul are in vedere adaptarea meniului american la traditiile pietei locale, prin includerea salatei de pui thailandeze in oferta sa.

Veniturile McDonald's au totalizat 4,55 miliarde dolari anul trecut, in crestere cu 3,8% fata de anul anterior, raportat la acelasi numar de magazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
McDonald’s,
China,
fast food
/actualitate/afaceri/mcdonald-s-investeste-in-piata-chineza-pentru-a-si-mari-ritmul-de-crestere-5457311
5457311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.