Majorarea TVA va duce la accelerarea temporara a inflatiei. Politica monetara a BNR ramane prudenta

Postat la 30 iunie 2010 11 afişări

BNR va lua masuri pentru limitarea efectelor negative ale majorarii TVA privind inflatia si va mentine o politica monetara prudenta, tinand cont de accelerarea temporara a inflatiei, dar si de persistenta incertitudinilor privind rezultatele eforturilor de consolidare fiscala, potrivit institutiei.

"In conditiile in care majorarea taxei pe valoarea adaugata va conduce imediat la o crestere semnificativa a nivelului preturilor cu amanuntul - si implicit la o accelerare temporara a inflatiei masurata pe baza indicelui agregat al preturilor de consum - BNR va actiona pentru limitarea efectelor de runda a doua ale acestei masuri si continuarea ancorarii anticipatiilor inflationiste la niveluri scazute", se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BNR,
inflatie,
TVA,
decizii,
dobanda
/actualitate/afaceri/majorarea-tva-va-duce-la-accelerarea-temporara-a-inflatiei-politica-monetara-a-bnr-ramane-prudenta-6465780
6465780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.