Majorarea TVA, aplicata retroactiv pentru cumpararea de locuinte in rate

Postat la 29 iulie 2010 53 afişări

Intreprinzatorii care au apucat sa achite un avans pentru locuinta sau teren inainte de 1 iulie, taxat deja cu 19%, vor plati si diferenta de cinci procente pana la 24%, in momentul in care vor da si ultima transa, avertizeaza consultantii fiscali.

Romanii care si-au cumparat proprietati in rate si au achitat un avans inainte de 1 iulie, platind un TVA de 19%, vor trebui sa mai scoata din buzunare si diferenta de cinci procente pana la 24% pentru banii deja dati, avertizeaza consultantii fiscali. "In aceasta situatie sunt atat firmele care au cumparat locuinte si terenuri inainte de 1 iulie pe care le-au achitat partial, cat si persoane fizice inregistrate ca platitoare de TVA", a declarat miercuri Luminita Ristea, partener in cadrul firmei de consultanta Nexia Romania si managing partner al Consulting R Group.

Cu alte cuvinte, daca o persoana a achitat inainte de 1 iulie un avans de 100.000 de euro (dintr-un total de 200.000 de euro), din care 19. 000 de euro reprezinta TVA de 19%, va mai avea de achitat diferenta de 5.000 de euro, pentru ca statul aplica o taxa de 24% pentru intreaga suma. Mii de persoane si firme sunt in aceasta situatie, spun consultantii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
aplicare,
retroactiv,
cumparare,
locuinte,
rate
/actualitate/afaceri/majorarea-tva-aplicata-retroactiv-pentru-cumpararea-de-locuinte-in-rate-6742409
6742409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.