Mai creste dobanda?

Postat la 24 septembrie 2008 6 afişări

Banca centrala ar putea decide sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 10,25% in sedinta de politica monetara de maine, 25 septembrie, estimeaza membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFB), care reuneste peste 30 de analisti economici.

Consiliul de Administratie al BNR se va reuni joi pentru a discuta daca mentine dobinda de politica monetara la 10,25% pe an, nivel la care a ajuns in iulie dupa sapte majorari succesive.

Prin aceste decizii de crestere, banca centrala incearca sa tempereze ritmul agresiv de majorare al creditarii, pe fondul luptei permanente pe care o duce cu inflatia.

Mentinerea la 10,25% a fost estimata de catre 88 % din participantii la sondajul AAFB, in timp ce 6% dintre acestia anticipeaza o majorare de 0,25%, pana la nivelul de 10,5%. Acelasi procent de 6% crede insa ca banca centrala va opta pentru scaderea dobanzii, care influenteaza si costul creditelor in lei dar si randamentul depozitelor in moneda nationala, cu 0,5%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
macroeconomie,
BNR,
dobanda
/actualitate/afaceri/mai-creste-dobanda-3221929
3221929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.