Livrările de PC-uri la nivel global au crescut neaşteptat în primul trimestru

Postat la 12 aprilie 2012 14 afişări

Sectorul computerelor personale (PC-uri) a crescut neaşteptat în primul trimestru, după ce anul trecut problemele economice din Europa şi deficitul aprovizionării cu componente au tras în jos piaţa. Un număr tot mai mare de consumatori se reorientează către alte tipuri de dispozitive, precum smartphone-uri şi tablete.

Livrările de PC-uri au avansat cu 1,9%, la 89 milioane de unităţi, faţă de aşteptările analiştilor privind un declin de 1,2%, potrivit firmei de cercetare Gartner. O altă firmă de cercetare, IDC, a raportat, de asemenea, o creştere neaşteptată în primele trei luni ale anului, transmite Bloomberg. Avansul pieţei sugerează că piaţa PC-urilor depăşeşte efectele crizei datoriilor din Europa şi deficitul de hard disk-uri, cauzat de inundaţiile de anul trecut din Thailand. Totuşi, aprovizionarea insuficientă cu hard disk-uri a crescut dificultate retailerilor în a derula promoţii agresive şi de a atrage cumpărătorii cu buget mai redus, potrivit Gartner.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
pc,
livrari,
crestere,
reorientare
/actualitate/afaceri/livrarile-de-pc-uri-la-nivel-global-au-crescut-neasteptat-in-primul-trimestru-9515993
9515993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.