Laropharm, crestere de 50% a vanzarilor in 2008

Postat la 19 ianuarie 2009 242 afişări

Producatorul autohton de medicamente si suplimente alimentare Laropharm a inregistrat anul trecut un volum de vanzari de 2,5 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de 2007. Pentru 2009, reprezentantii companiei se declara rezervati

“Dezvoltarea portofoliului de produse, cu precadere cel al medicamentelor fara prescriptie, investitiile in liniile de productie precum si externalizarea activitatii de distributie au fost principalii factori care au determinat aceasta crestere spectaculoasa”, a declarat Cristian Alecu, directorul executiv al companiei.

 

Pentru 2009, compania isi propune lansarea mai multor medicamente, iar in ceea ce priveste investitiile, compania este rezervata tinand cont de contextul economic actual. “Vom continua in aceeasi directie strategica pe care am inceput sa o implementam inca din toamna trecuta, mai exact sa lansam produse noi, sa sustinem parteneriate puternice cu distribuitorii si sa actionam in vederea apropierii fata de clientii nostri. Ne propunem sa mentinem aceeasi crestere pentru primul semestru desi scenariul este destul de prudent din cauza crizei economice”, a precizat Alecu.

 

Laropharm este un jucator de talie mica pe piata farma locala, evaluata la 1,8 miliarde de euro, potrivit datelor Cegedim. Anul trecut, au existat mai multe negocieri privind vanzarea companiei, atat cu jucatori din piata interna, cat si cu un puternic grup farmaceutic bulgar, spun reprezentantii companiei. Negocierile nu s-au finalizat inca, actionarii investind intr-o echipa manageriala noua si dezvoltarea portofoliului de produse.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
farmaceutice,
Laropharm
/actualitate/afaceri/laropharm-crestere-de-50-a-vanzarilor-in-2008-3771399
3771399
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.