Kraft a ajuns la un acord cu angajatii

Postat la 27 februarie 2009 49 afişări

Kraft Foods Romania, producatorul ciocolatei Poiana, a anuntat astazi incheierea consultarilor cu reprezentantii angajatilor fabricii din Brasov, care urmeaza a fi inchisa in cursul acestui an.

Kraft a stabilit impreuna cu reprezentantii angajatilor un pachet compensatoriu suplimentar fata de cel prevazut in contractul colectiv de munca. Pachetul compensatoriu cuprinde intre 11 si 31 de salarii, incluzand totodata bonus de retentie si asistenta speciala pentru cazurile sociale.

“Dupa mai multe saptamani de discutii constructive, suntem multumiti ca am ajuns la un acord. Un lucru important pe care il vom face in urmatoarea perioada, potrivit acordului, este sa sprijinim angajatii nostri sa-si gaseasca o slujba care sa le asigure viitorul”, a declarat Lachlan Grave, directorul general al Kraft Foods Romania.

In noiembrie anul trecut, Kraft a anuntat inchiderea fabricii de ciocolata din Brasov, singura pe care o detinea in Romania, pana la sfarsitul anului 2009, urmand ca productia sa fie transferata catre alte unitati ale companiei. Fabrica avea 440 de angajati si producea marcile de ciocolata Poiana si Africana. In 2007, vanzarile totale ale companiei pe piata romaneasca au fost de 137 de milioane de euro, cu un profit de circa 20 de milioane de euro.

Compania americana Kraft Foods a intrat pe piata romaneasca in 1994, prin achizitia fabricii brasovene Poiana. Compania produce ciocolata (Milka, Poiana, Africana, Cote d'Or), cafea (Jacobs si Nova Brasilia) si prajitura Poiana Dulce, fabricata in parteneriat cu Pan Group. Decizia Kraft a venit intr-o perioada in care si alte companii multinationale, cum ar fi Coca-Cola, Friesland Foods sau Colgate-Palmolive, au decis sa inchida unitati de productie in Romania.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Kraft Food,
acord,
angajati,
fabrica,
fmcg,
Poiana
/actualitate/afaceri/kraft-a-ajuns-la-un-acord-cu-angajatii-4004379
4004379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.