Investitorii de pe piata de capital nu cred ca economia isi va reveni devreme

Postat la 31 august 2009 14 afişări

Investitorii de pe piata obligatiunilor nu cred in semnalele optimiste lansate de presedintele Fed, Ben Bernanke, fiind mai degraba ingrijorati de cresterea somajului din SUA la o rata de 10%.

In timp ce Fondul Monetar International dadea asigurari saptamana trecuta ca revenirea economiei va fi mai putrnica decat asteptarile, investitorii au impins randamentele titlurilor de stat la cel mai redus nivel din ultimele patru luni, potrivit indicelui Merrill Lynch Global Sovereign Market Plus.

Indicatorul, care urmareste evolutia preturilor unor bonduri in valoare totala de 15.400 de miliarde de dolari, a urcat cu 0,73 puncte procentuale luna aceasta, cel mai mare avans, dupa cresterea de 1,02 puncte procentuale din martie, scrie Ziarul Financiar.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
capital,
obligatiuni,
somaj
/actualitate/afaceri/investitorii-de-pe-piata-de-capital-nu-cred-ca-economia-isi-va-reveni-devreme-4828439
4828439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.