Inundatiile ar putea contribui la cresterea inflatiei si la scaderea PIB

Postat la 30 iunie 2010 11 afişări

Inundatiile severe care au avut loc recent in Romania afecteaza productia agricola si astfel ar putea contribui la cresterea inflatiei, odata cu majorarea TVA la 24% si cu deprecierea leului, dar si la scaderea Produsului Intern Brut (PIB), potrivit unei analize ING.

"Pe langa cresterea TVA, inflatia ar putea aduce surprize, in sens crescator, incepand din august. PIB-ul ar trebui sa fie de asemenea afectat negativ. In prezent au loc inundatii severe in Romania, iar potrivit presei locale productia de grau ar putea avea de suferit din aceasta cauza. In plus, exista destule dovezi ca nu numai piata graului a fost afectata, ci productia agricola in general", se arata intr-o analiza ING.

Mai multe amanunte pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
inundatii,
inflatie,
crestere,
efecte,
ING,
studiu
/actualitate/afaceri/inundatiile-ar-putea-contribui-la-cresterea-inflatiei-si-la-scaderea-pib-6464465
6464465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.