Incasarile agentiilor de turism au scazut in primele 9 luni. Romanii au ales vacante ieftine

Postat la 14 octombrie 2010 9 afişări

Agentiile de turism au vandut in primele noua luni 2,5 milioane de pachete de vacanta, nivel similar celui din aceeasi perioada a anului trecut, insa incasarile au scazut cu pana la 25%, in conditiile in care majoritatea turistilor au cumparat vacante mai ieftine si au preferat sejururi mai scurte.

Din cele 2,5 milioane de vacante vandute, mai mult de jumatate (peste 1,3 milioane) au vizat litoralul romanesc. Pentru extern s-au vandut 800.000 de pachete, sezonul de vara inregistrand cea mai mare cerere.

"Turismul intern a inregistrat o usoara crestere a numarului de turisti, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar pentru vacantele in strainatate a fost raportata o stagnare. Referitor la incasari, acestea au scazut insa cu 10-25% pentru toate destinatiile, in conditiile in care majoritatea turistilor au ales pachete mai ieftine si sejururi scurte in destinatii mai apropiate", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
vacante,
criza,
cheltuieli,
turisti
/actualitate/afaceri/incasarile-agentiilor-de-turism-au-scazut-in-primele-9-luni-romanii-au-ales-vacante-ieftine-7477839
7477839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.