IKEA, vanzari de 100 mil. euro in anul fiscal incheiat la 31 august 2008

Postat la 29 septembrie 2008 10 afişări

Filiala locala a retailerului suedez de mobila IKEA a inregistrat, in anul fiscal incheiat la 31 august 2008, vanzari de 99,4 milioane de euro si vizeaza, pentru urmatorul an de afaceri, venituri de cel putin 110 milioane de euro, potrivit declaratiilor lui Cornel Oprisan, managerul companiei

De la lansarea primului catalog, la inceputului lui septembrie anul trecut, si pana la sfarsitului lui august anul acesta, IKEA a vandut, prin magazinul sau situat in parcul de retail Baneasa, peste 12 milioane de produse, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii acesteia.

 

Dintre acestea, 60% au fost articole de mobilier, iar restul – accesorii si decoratiuni pentru casa. Din categoria mobilierului, cele mai bine vandute produse au fost dulapurile si bibliotecile, iar din cea a accesoriilor si decoratiunilor, cele mai cautate au fost becurile economice, pernele si pilotele.

 

In primul an de functionare pe piata romaneasca (martie 2007-martie 2008), compania a realizat un volum de vanzari de 87 de milioane de euro, cu mult peste estimarile initiale, care vizau o valoare de 40 de milioane de euro. In prezent, magazinul din Baneasa are in jur de 70.000 de clienti saptamanal, jumatate din numarul acestora fiind concentrati in zilele de week-end.

 

Compania are in plan deschiderea, in urmatorii cinci ani, a inca sapte magazine, principalele orase vizate fiind Constanta, Iasi, Galati, Cluj, Timisoara, Craiova si Arad, dar si Bucuresti. In 2005, Moaro Trading SRL a cumparat franciza IKEA pentru Romania, ca doi ani mai tarziu, in martie 2007, sa deschida primul magazin din zona Baneasa, acesta fiind cea de-a 253-a unitate din a 35-a tara in care retailerul suedez este prezent.

 

Piata mobilei din Romania se va cifra, anul acesta, la aproximativ 1,1 miliarde de euro, iar valoarea totala a productiei nationale se va ridica la 1,8 miliarde de euro, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila (APMR). Principalele companii prezente pe piata locala de profil sunt Mobexpert, IKEA, Elvila, Neorom si Silvarom.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobila,
IKEA,
vanzari,
extindere,
magazine
/actualitate/afaceri/ikea-vanzari-de-100-mil-euro-in-anul-fiscal-incheiat-la-31-august-2008-3242538
3242538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.