IKEA Baneasa vrea sa se extinda

Postat la 26 noiembrie 2008 63 afişări

Retailerul suedez de mobila si decoratiuni interioare, prezent pe piata locala printr-un magazin situat in zona comerciala Baneasa din Capitala, a realizat in luna septembrie vanzari de 11 milioane de euro, cu TVA, echivalentul a 10% din bugetul de 110 milioane de euro programat pentru intregul an financiar septembrie 2008-august 2009.

Cornel Oprisan, retail manager al IKEA Romania, a precizat ca septembrie a fost cea mai buna luna de pana acum, din punctul de vedere al vanzarilor, iar pentru ultima luna din an oficialii companiei se asteapta la o crestere a vanzarilor de 20% fata de o luna obisnuita.

In forma actuala, magazinul din Baneasa, care se intinde pe o suprafata de 26.000 de metri patrati, are o capacitate de 65.000 de vizitatori saptamanali, dar in realitate cifra care este depasita cu inca 5.000; potentialul de vanzare este 120-125 de milioane de euro pe an.

De aceea, oficialii companiei iau in considerare posibilitatea de a extinde magazinul existent cu inca 2.000 de metri patrati ceea ce ar putea adauga alte 10-15 milioane de euro incasarilor IKEA. In ceea ce priveste criza, retail managerul IKEA a declarat ca,desi deocamdata nu se vede o scadere a vanzarilor, se asteapta la o schimbare in comportamentul consumatorilor; mai exact, este vorba despre reprioritizarea cheltuielilor.

Oprisan a mai precizat ca IKEA Romania cauta, in continuare, locatii pentru deschiderea de noi magazine in Bucuresti, Constanta, Iasi, Galati, Cluj si Timisoara. O decizie finala va fi facuta publica in 16-18 saptamani.

Filiala locala a retailerului suedez de mobila IKEA a inregistrat, in anul fiscal incheiat la 31 august 2008, vanzari de 99,4 milioane de euro, peste asteptarile initiale. In 2005, Moaro Trading SRL a cumparat franciza IKEA pentru Romania, ca doi ani mai tarziu, in martie 2007, sa deschida primul magazin din zona Baneasa, acesta fiind cea de-a 253-a unitate din a 35-a tara in care retailerul suedez este prezent.

Piata mobilei din Romania se va cifra, anul acesta, la aproximativ 1,1 miliarde de euro, iar valoarea totala a productiei nationale se va ridica la 1,8 miliarde de euro, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila (APMR). Principalele companii prezente pe piata locala de profil sunt Mobexpert, IKEA, Elvila, Silvarom, Staer si altele.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
mobila,
IKEA
/actualitate/afaceri/ikea-baneasa-vrea-sa-se-extinda-3561482
3561482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.