Idei de afaceri: serviciu de depozitare a bunurilor pe baza de autoservire

Autor: Ioana Mihai Postat la 01 aprilie 2011 820 afişări

Pe parcursul ultimului an, 500 clienti au inchiriat boxe de diferite dimensiuni, in care si-au depozitat bunuri, anunta EuroMiniStorage, primul depozit cu autoservire din Romania.

"Am deschis EuroMiniStorage la inceputul lui 2010, dupa ce am observat ca in Romania nu exista, pana la momentul respectiv, niciun serviciu de depozitare cu autoservire. Solutile de depozitare se adreseaza celor care vor sa isi recastige spatiul de locuit si firmelor mici si mijlocii, care cauta solutii de a-si extinde operatiunile de lucru si spatiul de lucru, fara a face investitii majore", declara Danu Temelie, managing partner al EuroMiniStorage.

Investitia in EuroMiniStorage a fost de aproximativ 8 milioane de euro, iar depozitul are o capacitate maxima de stocare de aproximativ 13.500 metri cubi, in care pot fi depozitate de la motociclete pana la colectii de reviste, garderobe intregi sau echipamente de sporturi de iarna."Piata a asimilat conceptul de depozit cu autoservire intr-un mod chiar mai rapid decat orice alta tara din Europa Centrala. Nu exista niciun alt depozit in Bucuresti unde ei ar putea inchiria o boxa de un metru patrat pe o perioada de o luna. In prezent, avem semnate mai mult de 300 de contracte si avem in plan sa construim o a doua cladire, astfel incat sa raspundem cererii clientilor", continua Danu Temelie.

Cladirea pune la dispozitie spatii de depozitare de diferite dimensiuni (in functie de nevoile fiecarui client, de la 1 mp la 27 mp), materiale auxiliare utile pentru organizarea eficienta a spatiului inchiriat (cutii de carton de diferite dimensiuni, rafturi, banda adeziva etc) si o serie de autovehicule, care pot fi folosite pentru transportarea obiectelor personale. Accesul in cladire se face exclusiv pe baza unui card electronic personalizat, iar holurile sunt in permanenta monitorizate video. Boxele pot fi inchiriate pentru cel putin o luna, iar pretul unei unitati difera in functie de dimensiunile acesteia si de perioada contractuala.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/idei-de-afaceri-serviciu-de-depozitare-a-bunurilor-pe-baza-de-autoservire-8120731
8120731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.