Hidroelectrica cere scăderea livrărilor pe piaţa reglementată şi adaosuri mai mici la distribuitori

Postat la 08 august 2012 13 afişări

Hidroelectrica cere ANRE să-i recunoască preţul de cost, să plafoneze marjele de adaos ale transportatorilor şi distribuitorilor şi să permită reducerea cantităţii de energie livrate pe piaţa reglementată, unde compania ar urma să alimenteze doar populaţia şi instituţiile publice, nu şi firme.

Solicitările vin în contextul situaţiei dificile a companiei, aflată în insolvenţă, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi-a dat acordul de principiu cu privire la modificările propuse. Hidroelectrica are datorii de un miliard de euro şi profituri nerealizate de 1,1 miliarde euro în ultimii şase ani din contractele bilaterale şi pe piaţa reglementată, înregistrând pentru prima dată de la înfiinţare pierderi în primul semestru al anului în curs. În plus, în august producţia s-ar putea atinge un minim istoric, iar ponderea producţiei livrată pe piaţa reglementată ajunge, pentru prima dată, la 50% din producţie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
hidroelectrica,
adaosuri,
piata,
probleme
/actualitate/afaceri/hidroelectrica-cere-scaderea-livrarilor-pe-piata-reglementata-si-adaosuri-mai-mici-la-distribuitori-9930928
9930928
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.