Grupurile auto Peugeot şi General Motors negociază o alianţă în privinţa producţiei

Postat la 22 februarie 2012 17 afişări

General Motors (GM) şi PSA Peugeot Citroen discută o amplă alianţă în privinţa producţiei, menită să oprească pierderile în Europa şi să scadă costurile fabricării de maşini în alte regiuni, au declarat surse apropiate situaţiei.

Discuţiile dintre GM, cel mai mare producător auto din lume, şi Peugeot, al doilea mare constructor european, sunt concentrate pe colaborarea pentru producţia de autovehicule şi componente şi într-o măsură mai redusă pe o asociere care ar implica preluarea de participaţii. Pachetele de acţiuni care ar putea fi eventual preluate ar fi reduse, cu valoare mai mult simbolică. Peugeot a admis anterior că negociază o alianţă cu un partener pe care nu l-a identificat, iar acţiunile producătorului francez au crescut puternic după ce cotidianul La Tribune a raportat că discuţiile cu GM durează de mai multe luni.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
peugeot,
general motors,
productie
/actualitate/afaceri/grupurile-auto-peugeot-si-general-motors-negociaza-o-alianta-in-privinta-productiei-9329216
9329216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.