Grupul francez Danone se pregăteşte de condiţii dificile în zona euro în 2012

Postat la 15 februarie 2012 14 afişări

Grupul francez Danone a redus obiectivele privind vânzările şi marja de profit pentru acest an, din cauza condiţiilor dificile din zona euro şi din sudul Europei, după ce a reuşit să se încadreze în estimări în 2011, cu vânzări de 19,3 miliarde euro şi profit net de 1,75 miliarde euro.

Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 7,8%, iar profitul net a urcat cu 6,7%, potrivit unui comunicat transmis miercuri. Cel mai mare producător de iaurturi la nivel mondial anticipează o creştere de 5-7% a vânzărilor în acest an şi marjă de profit în stagnare, după o creştere de 0,2 puncte procentuale în 2011. Dintre giganţii industriei alimentare, Danone este unul dintre cei mai expuşi la criza datoriilor de stat din zona euro, derulând aproximativ 40% din afaceri în regiune.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
danone,
conditii,
zona euro
/actualitate/afaceri/grupul-francez-danone-se-pregateste-de-conditii-dificile-in-zona-euro-in-2012-9238055
9238055
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.