Google a zdrobit estimările analiştilor. Profitul companiei a crescut cu 28% în trimestrul al treilea

Postat la 14 octombrie 2011 10 afişări

Profitul net al Google a crescut cu 28% în trimestrul al treilea, la 2,7 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 34%, la 9,7 miliarde dolari, rezultatele companiei zdrobind estimările analiştilor datorită vânzărilor solide de publicitate şi unui bun control al costurilor.

Acţiunile companiei au crescut cu 6% după publicarea raportului financiar. Google a înregistrat, în aceeaşi perioadă a anului trecut, venituri de 7,2 miliarde de dolari şi un profit net de 2,1 miliarde de dolari. În primele nouă luni, veniturile totale ale companiei au urcat cu 31%, de la 20,8 miliarde de dolari la 27,3 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 18%, de la 5,9 miliarde de dolari la 7 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al Google. Astfel, profitul din trimestrul al treilea este echivalent cu 9,72 dolari pe acţiune, faţă de media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters, de 8,74 dolari pe acţiune. Compania, lider autoritar pe piaţa căutărilor şi publicităţii pe internet, a beneficiat de creşterea pieţei advertising-ului online şi de investiţiile mai mari în cercetare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
google,
profit,
companie
/actualitate/afaceri/google-a-zdrobit-estimarile-analistilor-profitul-companiei-a-crescut-cu-28-in-trimestrul-al-treilea-8866725
8866725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.