Google a spionat utilizatorii Apple pentru a vinde publicitate

Postat la 17 februarie 2012 19 afişări

Gigantul de internet Google a spionat utilizatorii care navigau prin intermediul Safari, browserul web al Apple, potrivit publicaţiei Wall Street Journal (WSJ), care mai scrie în ediţia sa de joi că această practică a încetat de puţină vreme.

Gigantul de internet american şi alte companii de publicitate utilizau coduri de programare speciale, ascunse în browserul Safari, pentru a supraveghea şi înregistra obiceiurile de navigare online ale milioane de utilizatori ai aplicaţiei Apple. Safari este totuşi conceput să împiedice astfel de intruziuni, a subliniat cotidianul financiar. După ce a fost contactat în acest sens de WSJ, Google a dezactivat această funcţie, mai scrie publicaţia. Într-un comunicat adresat cotidianului, Google, lider al motoarelor de căutare, s-a apărat spunând că "aceste cookies (fişiere salvate) nu colectează informaţii personale".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
apple,
google,
vanzare,
publicitate
/actualitate/afaceri/google-a-spionat-utilizatorii-apple-pentru-a-vinde-publicitate-9243777
9243777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.