GM inlocuieste Lacetti cu Cruze

Postat la 22 august 2008 4 afişări

General Motors Corp. a anuntat ieri ca va investi saptamana viitoare mai mult de o jumatate de milion de dolari in uzina din Lordstown, Ohio, locul de producere al viitorului Chevrolet Cruze.

GM a dat publicitatii si primele fotografii ale masinii in cadrul unui ceremonii la complexul din Lordstown.

Chevrolet Cruze, care a fost proiectata de o echipa de ingineri si designeri din intreaga lume, va fi lansata in Europa si Asia anul viitor, urmand sa fie si fabricata in aceste regiuni. Lansarea oficiala va avea loc la Salonul Auto de la Paris in octombrie, iar in prima jumatate a anului urmator ar trebui sa ajunga si in Romania.

Masina, care va inlocui Chevrolet Lacetti, va avea circa 4,60 metri lungime si ofera spatiu pentru cinci pasageri. Cruze va fi disponibila in Europa cu doua motoare pe benzina: 1,6 litri 112 CP, 1,8 litri 140 CP si un turbodiesel de 2 litri 150 CP. Va fi disponibila optional si transmisia automata.

"Tinta noastra pentru Chevrolet Cruze este sa conduca in economia combustibilului, intr-un segment de masini foarte competitiv", a declarat Rick Wagoner, pentru The Wall Street Journal.

Cruze va concura cu masini din clasa compacta ca Honda Civic, Toyota Corolla si Ford Focus.

Anul trecut in Romania s-au vandut peste 13.000 de masini Chevrolet. Aveo a fost cel mai vandut model, cu peste 8.200 de clienti, urmat de Spark cu circa 3.300. Lacetti a fost ales de peste 900 de clienti.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masini,
lansare,
vanzari
/actualitate/afaceri/gm-inlocuieste-lacetti-cu-cruze-2953330
2953330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.