Glenmark Romania vrea vanzari de un mil. euro cu un nou antihipertensiv

Postat la 25 februarie 2009 154 afişări

Producatorul indian de medicamente Glenmark, prezent si pe piata romaneasca, a lansat un nou produs adresat afectiunilor hipertensive, segment cifrat la 200 de milioane de euro.

Compania estimeaza o cifra de afaceri anul acesta de un milion de euro pentru Eneas, cel de-al doilea produs din portofoliul Glenmark de pe acest segment. “Piata de hipertensiune din Romania se ridica la 200 de milioane de euro, iar numarul de pacienti estimat reprezinta 40% din populatia adulta”, a declarat Mariana Wencz, directorul general al Glenmark Romania,

Compania si-a propus un target de 15.000 de pacienti pentru noul medicament, care poate fi achizitinat numai pe baza de prescriptie medicala. Acesta este compensat 50%, astfel incat pretul pe zi al acestui tratament atinge 1,5 lei, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Glenmark Romania.

In intervalul 2008-2012, filiala locala a producatorului indian si-a produs sa mai lanseze inca 37 de medicamente, tintind o cota de piata de 0,6% pe piata Rx-urilor (medicamente eliberate pe baza de precriptie medicala). Glenmark Romania a fost infiintata in martie 2008 si vizeaza afaceri de 50 de milioane de dolari pana in 2012.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/glenmark-romania-vrea-vanzari-de-un-mil-euro-cu-un-nou-antihipertensiv-3997250
3997250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.