Girbaud si Grundahl in Romania

Postat la 26 septembrie 2008 33 afişări

Grupul francez Marithé si François Girbaud, inventatorii blugilor prespalati, si brandul danez Ivan Grundahl si-au facut intrarea in Romania printr-un multibrand operat de firma Restart Media, distribuitorul unic al celor doua marci in Romania. Magazinul Conformist, care ocupa 60 mp inchiriati in Mario Plaza, va fi deschis in 27 septembrie, in urma unei investitii de 300.000 de euro.

"Daca, in cazul Girbaud, stim ca exista deja clienti fideli ai marcii, Grundahl poate fi numit un experiment, in conditiile in care designul vestimentar scandinav este putin cunoscut si in consecinta putin apreciat in România. Conformist este un magazin <fara concept>, dar cu atitudine. E un pic ironic, dar cele doua branduri nu au nimic de-a face cu conformitatea la anumite reguli. Cine se imbraca de la Girbaud e genul de persoana foarte sigura pe sine, care nu mai vrea sa demonstreze nimic”, declara Maria Luciana Axente, managing partner.

Axente spera ca intestitia de 300.000 de euro in primul magazin Conformist din tara sa fie amortizata in cel mult doi ani. Anul acesta, distribuitorul exclusiv al celor doua marci nu a mai planificat nicio deschidere de magazin, insa spre sfarsitul anului viitor al doilea multibrand Conformist va fi deschis in Cluj sau la Timisoara, intr-un spatiu stradal.

Prin preturile afisate magazinul tinteste clientii cu venituri mari si foarte mari. Conformist va intra in competitie directa cu magazine multibranduri precum The Place sau Victoria 46.

Cu vanzari anuale de 250 de milioane de euro, afacerea de familie infiintata de sotii

Marithé si François Girbaud, in urma cu 40 de ani, a ajuns sa numere azi o retea de

de 98 de magazine monobrand, 50 de multibranduri in centre comerciale precum Galeriile Lafayette, Kadewe sau Printemps, plus inca peste 3.000 de puncte de vanzare in diverse alte magazine. Jumatate din veniturile grupului provin din Europa, urmata de SUA (30%) si Asia (20%

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fashion
/actualitate/afaceri/girbaud-si-grundahl-in-romania-3233858
3233858
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.