Ghetea: Limitarea creditului in valuta nu trebuie facuta prin masuri administrative

Postat la 18 iunie 2011 11 afişări

Limitarea creditului in valuta nu trebuie facuta prin masuri administrative, fiind nevoie ca piata sa fie lasata sa functioneze liber, iar bancile sa-si asume deciziile pe care le iau, a declarat vineri presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea.

"Parerea mea este ca limitarea creditului in valuta, daca ar trebui facuta, nu trebuie sa o facem prin masuri administrative. Trebuie sa lasam piata sa functioneze corect ", a spus Ghetea, intrebat cum comenteaza prevederile unui proiect de regulament al BNR. Ghetea a aratat ca imprumuturile in valuta sunt recomandate persoanelor care au o acoperire a veniturilor tot in valuta. El a adaugat ca spera ca pana la finele anului creditul de consum sa urce cu 4-5%, in conditiile in care criza economica este aproape de final. "Ma bazez pe dorinta oamenilor sa duca o viata mai buna, de a avea o casa mai buna, de a avea o masina sau o vacanta mai buna. Toate aceste lucruri au fost infranate in timpul crizei, iar acum criza este pe sfarsite ", a mai spus Ghetea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
credite,
ghetea,
valuta
/actualitate/afaceri/ghetea-limitarea-creditului-in-valuta-nu-trebuie-facuta-prin-masuri-administrative-8356213
8356213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.