FMI: Statele din Europa de Est ar trebui sa adere cat mai repede la moneda unica

Postat la 06 aprilie 2009 18 afişări

FMI considera ca statele Uniunii Europene (UE) din Europa Centrala si de Est care se confrunta cu probleme ar trebui sa renunte la moneda nationala in favoarea euro, chiar fara a deveni membre ale zonei euro si a detine un loc in Consiliul Guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE), potrivit Financial Times.

"Pentru statele din UE, adoptarea euro ofer cele mai mari avantaje In cE ce priveste rezolvarea unor probleme cum ar fi cumularea de datorii in valuta, eliminarea incertitudinilor si restabilirea increderii. Fara euro, rezolvarea problemei cumularii datoriilor in valuta ar necesita reducerea masiva a cheltuielilor in unele state, in conditiile unei rezistente politice in crestere", se arata intr-un raport confidential al FMI, obtinut de Financial Times. Astfel, zona euro ar putea relaxa conditiile de adoptare a monedei unice europene, astfel incat unele state ar putea deveni membre, dar fara drepturi depline, respectiv fara a detine un loc in Consiliul Guvernator al BCE.

Cititi aici mai multe prevederi ale raportului prezentat in Financial Times.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMI,
Europa de Est,
moneda unica,
BCE
/actualitate/afaceri/fmi-statele-din-europa-de-est-ar-trebui-sa-adere-cat-mai-repede-la-moneda-unica-4166631
4166631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.