Financial Times: Era produselor chinezesti ieftine se apropie de sfarsit

Postat la 24 martie 2011 47 afişări

Era produselor chinezesti ieftine se apropie de sfarsit, a avertizat, joi, unul dintre cei mai importanti furnizori din China ai marilor retaileri occidentali, relateaza Financial Times.

Li&Fung, care aprovizioneaza companii precum Walmart si Gap din Statele Unite si Debenhams din Marea Britanie, a aratat ca "a inceput o noua era, cu preturi mai ridicate, in conditiile in care producatorii transfera clientilor costurile mai mari ale materiilor prime si fortei de munca chinezesti". Compania producatoare de bunuri de consum din Hong Kong a obtinut anul trecut un profit in crestere cu 27%, la 4,28 miliarde dolari HK (550 milioane dolari), in timp ce vanzarile au avansat cu 19%, la 124 miliarde dolari HK. Bruce Rockowitz, presedintele Li&Fung Trading, a avertizat ca cea mai importanta problema care preocupa pe toti jucatorii din sectorul de profil este ca preturile se vor mentine la un nivel ridicat. "In acest moment, retailerii nu sunt siguri in ce masura pot transfera costurile clientilor", a spus Rockowitz.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
financial times,
china,
produse
/actualitate/afaceri/financial-times-era-produselor-chinezesti-ieftine-se-apropie-de-sfarsit-8095049
8095049
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.