Fed, profit de 14 miliarde dolari din imprumuturi

Postat la 31 august 2009 10 afişări

Programele de sute de miliarde de dolari implementate de autoritatile SUA pentru asigurarea de lichiditati sistemului financiar au adus Rezervei Federale (Fed) un profit de 14 miliarde de dolari din august 2007.

Profitul a fost calculat de oficialii Fed facand diferenta intre dobanzile si taxele de 19 miliarde de dolari atrase de fondurile injectate in sistemul financiar si veniturile de cinci miliarde de dolari pe care banca centrala a SUA le-ar fi obtinut daca aceste sume ar fi fost investite in bonuri de trezorerie, potrivit publicatiei Financial Times.

Calculele subliniaza ca si alte banci centrale ar putea inregistra profituri in urma masurilor de lupta impotriva crizei economice si financiare.

Unii politicieni au criticat banca centrala pentru folosirea unor sume enorme din fonduri bugetare cu scopul de a sustine pietele si a ajuta institutii financiare precum AIG si Bear Stearns, afectate grav de criza. Balanta contabila a Fed s-a majorat de la 800 miliarde dolari in 2007 la 2.000 miliarde dolari in prezent, noteaza Financial Times.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
profit,
imprumuturi,
financiar,
ft
/actualitate/afaceri/fed-profit-de-14-miliarde-dolari-din-imprumuturi-4826684
4826684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.