Fara o directie precisa, bursa scade

Postat la 26 martie 2008 12 afişări

Bursa a inchis in scadere sedinta de astazi, miercuri, cu pierderi mai importante pentru SIF-uri. Incertitudinea care domina piata continua astfel, iar revenirea mai accentuta a cresterilor se amana, cel mai probabil, pentru luna viitoare.

Stirile negative din SUA, in special in sectorul scaderii increderii in economie, au influentat negativ bursele din lume, majoritatea inregistrand scaderi. Bursele europene sunt si la aceasta ora la cotatii mai mici decat cele de ieri, insa depecierile sunt mai reduse decat cele de la Bucuresti.

Indicele BET a coborat 0,8%, ajungand pana la o valoare de 6.833 puncte, iar BET-C a ajuns la o valoare rotunda, 4.900 de puncte, dupa o scadere de 0,5%. Cele mai mari pierderi apar la indicele BET-FI, care a cazut 2,4%, ajungand pana la 52.872 puncte.

Lichiditatea pietei a fost in crestere fata de ieri, cu un total de 12,5 milioane euro, din care 10,6 milioane euro aferente pietei principale. "Valoarea de tranzactionare ramane totusi sub media anului trecut, ceea ce inseamna ca piata nu este inca atractiva pentru investitorii straini. Turbulentele se mentin la un nivel mult prea ridicat pe pietele internationale, va trebui probabil sa mai asteptam o perioada pana cand vom vedea ca trendul se poate intoarce", a declarat un broker.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
servicii financiare
/actualitate/afaceri/fara-o-directie-precisa-bursa-scade-2488054
2488054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.